Mere om os

Hillerød Kirkes Pigekor har eksisteret siden 1987 og har gennem det seneste årti gennemgået en vækst, som gjorde det blev nødvendigt at opdele det i tre sektioner: Spire-, Junior- og Pigekor. Pigekoret består af sangere i alderen 13-20 år. En del af dem har sunget i kor fra tidlig alder og er dermed, deres unge alder til trods, ganske erfarne.


Pigekoret dyrker et klassisk repertoire med fokus på god sangteknik og en ren og fyldig klang af høj kvalitet.

Koret medvirker ved de fleste gudstjenester i Hillerød Kirke, og korsangerne bliver derved fortrolige med kirken og dens musik, ikke mindst salmeskatten. Koret synger altid en selvstændig korsats - en ny hver søndag - og skal derfor igennem et anseligt repertoire. Koristerne lærer at indgå i en sammenhæng, hvor man skal udfylde sin plads til rette tid, og kunne levere et sikkert 'amen i kirken'. Det kræver fokus og seriøsitet. Derudover synger koret koncerter, både på hjemmebane og 'ud af huset'. Vi samarbejder gerne med andre kor.


Vores optagelsesprøven kan de fleste bestå, men vi stiller høje musikalske krav, som vi i fællesskab arbejder på at løse. På den måde løftes den enkelte korsanger af fællesskabet, og ved blive mødt med krav, vil den enkelte korsanger oplevet at blive taget ganske alvorligt og mærke at hun har en plads at udfylde, som andre er afhængige af.

Ved siden af korprøverne tilbydes koristerne undervisning i hørelære, hvor vi blandt andet træner nodelæsning, rytmer og gehør.

Korarbejdet er således dannende både kirkeligt, kulturelt og socialt - foruden rent musikalsk. Formålene går hånd i hånd!

Kontakt os gerne